Airconditioning – Klimaatbeheersing

Het beheersen van het klimaat wil zeggen; het reguleren van de lucht en temperatuur in een vooraf bepaalde afgebakende ruimte. Zo’n ruimte kan een kantoor of woning zijn, maar ook een voertuig zoals een auto of vliegtuig. Deze ruimte kan op zo’n manier afgesloten worden, dat natuurlijke weersomstandigheden worden buitengesloten. Zo wordt de temperatuur en luchtvochtigheid dus kunstmatig geregeld. Door middel van airconditioning systemen kan dat gerealiseerd worden.

Een ventilatiesysteem regelt de temperatuur en zorgt voor de juiste luchtvochtigheid in een ruimte.© Bernd Krˆger - Fotolia

Luchtvochtigheid in huis

Wat betreft temperatuur en luchtvochtigheid voelt een mens zich goed bij bepaalde waarden. Een laag percentage luchtvochtigheid zorgt voor een droge lucht in huis. Een hoog percentage zorgt er juist voor dat het warm en benauwd is bij u thuis. Dat is de voornaamste reden om airconditioning te gebruiken. U regulteert met airco namelijk de luchtvochtigheid en u zorgt voor een aangename temperatuur in huis. Lees meer over de luchtvochtigheid in huis in het volgende artikel.

 


Airconditioning kopen

U bent ervan overtuigd dat een airconditioning voor uw woning een goede keuze zou zijn. De aanschaf van een airconditioning systeem is dan de volgende stap. Er zijn echter heel veel verschillende airconditioning systemen. Daarnaast gelden er ook wettelijke regels voor het gebruik van een airconditioning. Uiteraard kan een goede verkoper u goed adviseren. Wij proberen u in het volgende artikel meer informatie te geven over zaken waarover u na dient te denken bij de aanschaf van airconditioning.

 

Naast de vele airconditioning systemen zijn er ook wettelijke regels bij de aanschaf van een airco. ©Ettore - Fotolia