Airco thuis

Airconditioning wordt tegenwoordig steeds meer de standaard. Airco in auto, woning of op kantoor vinden we steeds normaler worden en is bijna een vereiste. Maar waarom willen we eigenlijk airconditioning?

Geregeld ventileren is goed voor de gezondheid.©: Franck Boston - Fotolia

Airco algemeen

Als we het warm hebben kunnen we het fijn koel maken in de auto, op kantoor of bij ons thuis. De airconditioning regelt daarnaast ook de luchtvochtigheid. Er zijn veel zaken waar u rekening dient te houden bij de aanschaf van een airconditioning. Lees meer over het functioneren van een airconditioning en de aanschaf van airco op de volgende pagina.

 


Mobiele airco

De mobiele airco is de meest gemakkelijke en goedkoopste variant voor airconditioning. U kunt zoals de naam al aangeeft de mobiele airco namelijk verplaatsen. Zo kunt u juist die ruimte koelen waar u zich op dat moment bevindt. Toch kleven er ook nadelen aan het koelen met een mobiele airco. Lees er meer over in het volgende artikel.

 

Mobiele airco is de gemakkelijkste en goedkoopste variant van airconditioning.© terex - Fotolia


Ventilatie

Geregeld ventileren houdt u energiek en is belangrijk voor uw gezondheid. In een woning dient u tenminste 7 keer per uur te ventileren. De gemakkelijkste en goedkoopste manier voor ventileren is het openen van een raam. Er zijn echter nog andere manieren om energiezuinig te ventileren. Lees in het volgende artikel hoe.

 

Warmtepomp

Met de warmtepomp verwarmt u uw woning energiezuinig. Een warmtepomp werkt in principe op dezelfde manier als een koelkast, alleen dan net andersom. In plaats van het koelen van een ruimte zorgt de warmtepomp ervoor dat uw woning wordt verwarmd en voert de warmtepomp de koude lucht af. Lees meer over de warmtepomp.

 


Legionella besmetting

Legionella is een bacterie die schadelijk is voor de mens wanneer hij of zij druppeltjes water inademt waarin de bacterie zich bevindt. Dat komt echter niet vaak voor. Mocht u besmet zijn met de legionellabacterie dan heeft u verschijnselen die doen denken aan griep. Een legionellabesmetting is alleen gevaarlijk als deze onbehandeld blijft. Er zijn een paar situaties te bedenken waarin er een risico is op een legionella besmetting. Lees in het artikel verder welke dat zijn.

 

Een mens kan besmet raken met de legionella bacterie door besmette druppeltjes water in te ademen.©