Airco in bedrijven

Airconditioning in bedrijven is zowel rendabel voor werknemers als werkgevers. Werknemers zijn fitter en efficiënter als er een goed werkklimaat gecreëerd wordt op het werk. Werkgevers profiteren doordat de werknemers productiever zijn. Daarnaast is het mogelijk voor sommige airconditioningssystemen subsidie te krijgen. Een goede airco voor het koelen van de serverruimte zorgt ervoor dat risico’s zoals storingen en dataverlies niet optreden. Een slecht binnenklimaat kan leiden tot het Sick Building Syndroom. Lees er meer over in de volgende artikelen.


De symptomen voor het sick building syndroom zijn vaag. Voorwaarde om de diagnose te kunnen stellen is dat meerdere collega's dezelfde klachten ondervinden.©

Sick Building Syndroom

Een slecht binnenklimaat op het werk (veelal op kantoor) veroorzaakt het Sick Building Syndroom. De symptomen zijn erg vaag. Klachten zoals hoofdpijn, ge?rriteerde neus en luchtwegen, lusteloosheid en branderige ogen zijn enkele kenmerken. De symptomen dienen bij meerdere collega’s op kantoor voor te komen, voordat echt gesproken kan worden van het Sick Building Syndroom.

 


VRV-aircosysteem

Het Variabel Koudemiddel Volume aircosysteem (kortweg het VRV-aircosysteem vanwege de Engelse afkorting) gebruikt u als u de temperatuur en luchtvochtigheid in meerdere ruimten wilt reguleren. Met het VRV-aircosysteem kunt u koelen, koelen óf verwarmen of koelen en verwarmen tegelijkertijd. Hoe? Dat leest u in het artikel.

 

Investeringsaftrek (EIA)

Als bedrijven investeren in bedrijfsmiddelen die gelden als investering in duurzame energie is het mogelijk dat ze in aanmerking komen voor subsidie. Dat komt doordat de winst minder is als bedrijven investeren in bedrijfsmiddelen. Daarom hoeven deze bedrijven minder belasting te betalen. Ook investeren in bepaalde airconditioningsystemen geeft recht op de investeringsaftrek.

 


Ecobouwen

Ecobouwen is het bouwen met natuurlijke producten om de fossiele brandstoffen te ontzien. Klimaatbeheersing en ecobouwen gaan ook goed samen. Denk bijvoorbeeld aan het isoleren van woningen met natuurlijke producten. Of het verwarmen van woningen via ecobouwen. Voorbeelden daarvan zijn bijvoorbeeld het verwarmen van woningen met warmtemuren in plaats van ventilatie en het verwarmen met behulp van pellets.

 

Ecobouwen is bouwen met natuurlijke grondstoffen om zo geen gebruik te maken van de fossiele brandstoffen.© Wilm Ihlenfeld - Fotolia


Serverruimte koeling

Tegenwoordig kunnen we niet meer zonder het gebruik van geautomatiseerde apparatuur zoals computers. Daarom is het uiteraard belangrijk dat u de ruimte waar deze computers staan goed koelt. Besteedt u geen aandacht aan de serverruimte koeling dan bestaat de kans dat de apparatuur oververhit raakt en dat er storingen optreden of uw apparatuur zelfs uitvalt.