Airco in industrie

Koeltechnische installaties zijn een voorbeeld van airconditioning in de industrie. Op veel openbare plaatsen zorgt men voor klimaatbeheersing, zonder dat we ons daar echt bewust van zijn. Als u bijvoorbeeld gaat zwemmen verwacht u dat het water niet te koud of te warm is. Koeltechnische installaties dienen te voldoen aan hoge eisen.

Een zwembad en sauna zijn plaatsen waar koeltechniek onontbeerlijk is. Koeltechniek is het koelen van een ruimte, waarbij de onttrokken warmte ergens anders in de ruimte weer wordt afgegeven.©

Koeltechniek

Koeltechniek wordt op veel verschillende openbare plaatsen toegepast, zonder dat we ons daar echt bewust van zijn. Koeltechniek is het onttrekken van warmte aan een object of ruimte om deze warmte ergens anders weer teruggeven. Een koeltechnische installatie die veel mensen thuis hebben is bijvoorbeeld de koelkast. Lees verder over koeltechniek in het volgende artikel.

 


Vriestechniek

Met vriestechniek vries je producten in om ervoor te zorgen dat ze niet bederven. Het invriezen en transporteren van producten gebeurt voornamelijk via vriescellen. Naast vriescellen zijn er nog andere manieren zoals vriessystemen op maat, spiraalvriezers en invriestunnels. Vriestechniek kost veel energie en is hierdoor vaak erg duur. Er zijn verschillende manieren om te bezuinigen op de benodigde energie. Lees verder over vriestechniek in het volgende artikel.