Investeringsaftrek (EIA)

De Energie Investerings Aftrek (EIA) is bedoeld voor bedrijven die bedrijfsmiddelen aanschaffen en daarmee investeren in duurzame energie of energiebesparende technieken.

De investeringsaftrek is bedoeld voor bedrijven die investeren in duurzame energie door energiebesparende bedrijfsmiddelen aan te schaffen.©by-studio - FotoliaOmdat de winst van het bedrijf lager wordt door investeringen in bedrijfsmiddelen, betalen bedrijven minder belasting. Bepaalde airconditioning systemen komen in aanmerking voor de investeringsaftrek. Er zijn wel enkele voorwaarden waaraan u als bedrijf moet voldoen om in aanmerking te komen voor de investeringsaftrek:

  • De kosten voor de investering in het airconditioning systeem zijn hoger dan 2200,- euro. Het kan ook zijn dat u kiest om in verschillende bedrijfsmiddelen te investeren die energie besparen; de kosten voor deze bedrijfsmiddelen tezamen mag u dan optellen voor de investeringsaftrek.
  • Het airconditioning systeem is niet eerder gebruikt.
  • Het airconditioning systeem moet op de energielijst staan voor investeringsaftrek. Deze kunt u downloaden op de site van de Belastingdienst.
  • andere fiscale aftrekregelingen zijn niet van toepassing op het airconditioning systeem dat u aanschaft.
  • (bron: de Belastingdienst).

In aanmerking voor de investeringsaftrek

U mag niet tegelijkertijd een energie-investeringsaftrek en een milieu-investeringsaftrek laten toepassen op één bedrijfsmiddel.

Via de Belastingdienst kunnen bedrijven aanspraak maken (met inachtneming van bepaalde voorwaarden) op de Energie Investeringsaftrek (EIA).©Andre B. - Fotolia

Als u in aanmerking komt voor de investeringsaftrek, stuurt u een formulier op naar de Belastingdienst. Vervolgens gaat een belastinginspecteur na of u de investeringsaftrek terecht in uw aangifte heeft opgenomen. Voor meer informatie over de investeringsaftrek, zie de site van het Ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie.

Ga terug naar het hoofdmenu: Airco in bedrijven.