Airco in voertuigen

Bewust kiezen voor airco in de auto is mogelijk. Zo kunt u een auto met of zonder airco aanschaffen. Daarnaast kunt u zelf bepalen wanneer u de airco aanzet. In andere voertuigen zoals het vliegtuig of de trein is dit lastiger. Daar wordt de airconditioning automatisch geregeld.

Auto airco

Ook in de winter is auto airco handig om te hebben om bijvoorbeeld de ruit te ontwasemen.©Daniel Hohlfeld - Fotolia

Auto airco is voor de hedendaagse autobezitter bijna een voorwaarde geworden. U denkt misschien dat u de auto airco alleen in de zomer zult gebruiken. In de winter echter is het ook erg handig om de auto airco aan te zetten, bijvoorbeeld om de ruiten te ontwasemen. Omdat er droge lucht uit de airco komt, zal dat sneller gaan dan met de blower. Onderhoud aan uw auto airco is erg belangrijk om ervoor te zorgen dat uw auto airco lang meegaat en tevens om u kosten te besparen. Lees in het artikel verder over de auto airco en onderhoudtips.

 Airco in de auto bij snikheet weer

We kennen het allemaal: staat uw auto al langere tijd in de brandende zon, dan is het een kachel geworden. U krijgt de temperatuur gelukkig binnen no-time weer aangenaam in de auto met uw airco. Met een Climate Control gaat dat zelfs nog beter. Hoewel het voor zich spreekt, laten mensen nog steeds vaak hun baby of hond achter in de auto op een warme dag. Meer over de airco bij snikheet weer en waarom u uw baby of hond nooit mag achterlaten in de auto op een warme dag, leest u in het artikel.

 


Bij Climate Control wordt de temperatuur in uw auto automatisch geregeld. Bij Climate Control wordt de temperatuur in uw auto automatisch geregeld. ©gmcgill - Fotolia


Airco in het vliegtuig

Het pneumatisch systeem van het vliegtuig zorgt voor de energie voor het starten van de hoofdmotoren

Zonder airco in het vliegtuig zouden wij het tijdens een vlucht niet overleven. Dat komt omdat de buitentemperatuur en de luchtdruk hoog in de lucht enorm dalen. De lucht in het vliegtuig wordt aangeleverd door het pneumatische systeem. Dat regelt daarbij ook de luchtvochtigheid en de temperatuur van de lucht. Omdat de luchtdruk zo daalt, dient u uw oren te klaren om de druk gelijk te maken in uw oren. Als dit niet goed lukt, heeft u die bekende oorpijn die veel mensen hebben bij het dalen van het vliegtuig.